Borger

Se vinderne af Årets Ildsjæl 2018

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Igen i år uddelte Borgmester Asii Chemnitz Narup en pris til borgere der har været initiativrige og gjort ekstra indsats for samfundet

”Tak til jer og velkommen til denne ganske særlige dag, hvor vi sammen fejrer nogle af vores samfunds seje ildsjæle.” Sådan indledte Asii Chemnitz Narup overrækkelsen af Årets Ildsjæl 2018.

I løbet af efteråret har kommunens borgere kunne nominere hinanden, og blandt de nominerede skulle Økonomiudvalget finde en vinder. Ligesom sidste år var det dog umuligt at udnævne bare en enkelt. Derfor blev det i år til tre vindere da priserne blev uddelt i NUIF foran familie, venner og bekendte.

Første vinder

Den første af årets ildsjæle er Aviaq Reimer Olsen, der arbejder stærkt og utrætteligt med redskaber for forældre og familier i forhold til for tidligt fødte børn.

”Kære Aviaq – først og fremmest et stort og varmt tillykke til dig og tak for din kamp. Jeg ved, at du selv har lært det hele på den hårde måde, og at du kender alt til de forskellige følelser, der kommer op til overfladen, når man føder for tidligt.”

Anden vinder

Den anden modtager af Årets Ildsjælepris er Hr. Gymnastik – Nicolaj Graversen, der har betydet og stadig betyder rigtigt meget for mange af Nuuks børn og unge.

”Kære Nikolaj – et rigtigt stort tillykke til dig – og en tak for din brændende iver og glæde ved at skabe bedre og bedre forhold for gymnastiklivet i Nuuk.”

Tredje vinder

Årets tredje vinder er hele foreningen Peqatigiiffik Qajaq, der ikke alene holder den grønlandske kulturfane højt, men også betyder rigtigt meget for mange børn, unge og voksne.

”Tusind tak for jeres indsats for vores kulturarv og qajaq for roere i alle aldre. Jeg er stolt over at kunne overrække jer årets sidste ildsjælepris. En stor og varm hånd til Peqatigiiffik Qajaq.”

Asii Chemnitz Narup takkede også alle de nominerede der i år ikke vandt prisen: ”Det er ganske enkelt smukt og på mange måder en berigende gave til os alle, og denne bredde i feltet af nominerede bekræfter år efter år følelsen af, at vi her i Kommuneqarfik Sermersooq ER DER for hinden og VIL hinanden. Vi er en kommune, hvor det gennem årene er blevet noget helt naturligt, at vi træder til, når der er brug for os – om det så er gennem arbejde, som frivillige eller i en forening. Vi er der for hinanden, og vi støtter hinanden!”

Se billeder fra arrangementet i galleriet nedenfor.