Borger

Tasiilaq swingband gæstede Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Bandet, der består af børn i alderen 12-13 år, spillede i Nuuk-centeret samt i NUIF.

– Det har været dejligt og spændende at være i Nuuk for at spille, siger børnene. Udover at spille, har vi også været i svømmehallen. Det var sjovt.

Mikkel Paalu Bianco (trommer), James Singertat (trommer), Poul Erik Kristiansen (bas), Tom Imaka (guitar) og Ajaattoq Bianco (guitar/sang) går alle til musikundervisning i Tasiilaq.

– Vi har spillet sammen med Nanook, da de var i Tasiilaq og vi har spillet for prinsesse Benedikte, da hun gæstede Østgrønland. Vi har også spillet til Børnenes Dag og til andre arrangementer.

Der er 70 elever og to lærere i Kommuneqarfik Sermersooqs musikafdeling i Tasiilaq. Konrad Larsen har været sammen med børnene i Nuuk og han siger at børnene har rykket sig meget de sidste par måneder.

– Jeg kan se en positiv udvikling hos børnene. De første gange de skulle stå på en scene var de meget nervøse og spændte. Men nu er der faldet en ro over dem. De virker ikke længere anspændte, når de kommer på scenen.

Under opholdet i Nuuk har børnene deltaget i sangskrivningsworkshop med Nick Ørbæk og de har modtaget sangundervisning​.

Børnenes tur er blevet finansieret af Sermeq-puljen.