Borger

Kunstnere udveksler erfaringer

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kulturambassadør i Kommuneqarfik Sermersooq, Gedion Qeqe fra Tasiilaq, har været i Nuuk, hvor han har holdt foredrag samt workshop.

Fredag eftermiddag var der udstilling i kunstværkstedet Ajagaq. Der er cirka 20-30 brugere af værkstedet og flere af husflids- og kunsthåndværkerne deltog med deres egne værker til udstillingen.

67-årige Gedion Qeqe blev i år udnævnt til kulturambassadør. Han kommer fra Kuummiut, men flyttede til Tasiilaq på et senere tidspunkt. Han har erhvervet sig som fisker i mange år. I slutningen af 80’erne var han ombord på en trawler, og besætningen røg ud i et uvejr. Under uvejret hoppede og gyngede skibet og Gedion Qeqe kom til skade med sin ryg.

– Jeg kunne desværre ikke længere arbejde ombord på skibet og var derfor nødt til at finde noget andet arbejde. Jeg var 38 år på daværende tidspunkt og havde meget svært ved at acceptere, at jeg ikke længere kunne arbejde. Derfor begyndte jeg at lave kunst, ligesom mine forfædre havde gjort. 

Under opholdet i Nuuk har Gedion Qeqe opholdt sig sammen med de lokale kunstnere, og de har udvekslet erfaringer.

Borgmester Asii Chemnitz Narup kiggede forbi udstillingen og sagde blandt andet: – Gedion Qeqe er en fantastisk kunstner. Han har gode kompetencer og laver unik kunst. Han er meget omhyggeligt med sit arbejde. Han har sans for detaljer og kreativitet.

Ajagaq er åbent for alle, der har lyst til at lave kunsthåndværk. Du kan tilmelde dig ved at udfylde en tilmeldingsblanket på stedet.