Borger

Legepatrulje besøger fire bygder

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Legepatruljen fra Tasiilami Alivarpi besøger Isertoq, Tiilerilaaq, Sermiligaaq og Kuummiit. Formålet er at udbrede legepatruljens koncept – organiseret leg i skolernes frikvarterer.

Legepatruljen – som består af elever fra de ældste klasser – foreslog selv tidligere på året at besøge bygdeskolerne på østkysten og hjælpe elever og lærere med at starte legepatruljer.

”Vi vil gerne dele ud af vores glæde med at lave legepatrulje, så alle elever i bygderne kan opleve den samme glæde,” siger elev Maja Olsvig Kristiansen, som har været med i legepatruljen siden begyndelsen.

I august tog fire elever fra 9. klasse på Tasiilami Alivarpi med på ledelsens og elevhjemlederens årlige bygdetur. Elever i Isertoq, Sermiligaaq, Tiilerilaaq og Kuummiit deltog i et minikursus sammen med legepatruljen fra Tasiilaq.

”Eleverne har taget fantastisk godt imod Legepatruljen, og i Sermiligaaq kører legepatruljen allerede supergodt,” siger skoleleder Kennet Stenbakken.

Større trivsel og færre konflikter
Legepatruljen på folkeskolen i Tasiilaq – Tasiilami Alivarpi – har eksisteret i knap et år. Legepatruljen arbejder frivilligt og organiserer lege i forskellige grupper i skolegården. Børnene spiller for eksempel rundbold i det ene hjørne af skolegården og fodbold i det andet.

Legepatrulje er rollemodeller

”Lige for tiden er det store hit fællesdans til musik, når vejret tillader det. Musikken skaber en skøn stemning blandt elever og lærere, som synger, danser og øver sig sammen. Vi oplever, at Legepatruljen skaber større trivsel og færre konflikter i frikvarterene,” siger Anette Broman Mølbæk, lærer og tovholder på Tasiilami Alivarpi.

Brobygning mellem Tasiilaq og bygder
Legepatruljen er altid genkendelige i skolen i grønne sweatshirts eller T-shirts.

”Vi har også indkøbt tøj til bygdeskolerne. Vi drømmer om, at Legepatrulje-elever fra bygderne fra næste skoleår kan komme til Tasiilaq og deltage i et kursus. Eleverne skal gå i skole i Tasiilaq fra 8. klasse, så det vil være dejligt, hvis Legepatruljen kan hjælpe med at bygge bro mellem Tasiilaq og bygderne,” siger Anette Broman Mølbæk.

Skolefonden på Tasiilami Alivarpi har igen bevilget 5000 kroner til legepatruljens indsats.

Deltagerne på bygdeturen var: Kristina Kâjangmat, Ulla-Maria Brandt, Agga Táunâjik & Iluuna Kristiansen.

For yderligere information, kontakt:

På vegne af Legepatruljen
Lærer og tovholder Anette Broman Mølbæk
Telefon: (+299) 25 43 45
E-mail: anbm@sermersooq.gl