Services

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq bakker op om lufthavnspakken

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer Inatsisartut og Naalakkersuisut til at gennemføre planerne om en 2200 meters landingsbane i Nuuk som planlagt.

Vi har igennem det seneste år set, hvordan forventningerne om en international lufthavn i Nuuk har påvirket investeringslysten i hovedstaden meget positivt.

Som følge af lufthavnen vil Nuuk få private investeringer for milliarder af kroner og flere hundrede private arbejdspladser.

Det har været en langvarig proces at overbevise investorerne om, at Nuuk er et turistmål, der er værd at investere i. Vi har gennem en målrettet indsats og godt samarbejde i Colourful Nuuk formået at få sat Nuuk på verdenskortet som en smuk og oplevelsesrig destination for turister, hvilket også betyder, at vi kan uddanne flere inden for turismen i hovedstaden. Netop derfor vil det være katastrofalt, hvis lufthavnsplanerne bliver udskudt eller droppet. Det ville fortælle de internationale investorer, at Grønland ikke er til at stole på.

Der er blevet talt meget om økonomien i lufthavnspakken. Der er dog også andre aspekter, der må diskuteres.

Billigere billetter vil betyde meget for mange borgere, der vil få mulighed for at opleve verden, eller se familien oftere.  Billigere billetter vil sikre, at vores studerende i udlandet har råd til at holde forbindelsen med familien, og billigere billetter vil gøre det langt lettere for vores virksomheder at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Vores lufthavns struktur er designet i 40’erne til krig. Ikke til fred og fremgang. Manglende transportmuligheder har i mange år holdt dette land tilbage. Det er på tide, at vi beslutter os til at komme videre.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq