Borger

4 unge fra Tasiilaq deltager ved kulturfestival i Norge

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Ungdomskulturhuset i Tasiilaq og Kalaallit Røde Korsiat – INUA (unge styrkes i fællesskab) er gået sammen og er rejst til Hamar i Norge, hvor festivalen Stoppested Verden lige nu finder sted.

”Det er første gang, vi deltager i internationale festligheder, og de 4 deltagere fra Tasiilaq har været rigtig spændte på at skulle repræsentere Østgrønland udadtil”, siger Mia Skifte Lynge, leder af Ungdomskulturhuset i Tasiilaq.

Stoppested Verden er en mangfoldig festival, hvor adskillige nationaliteter fra hele verden på tiende år repræsenterer deres kulturer. Målet med festivalen er at danne et samlingspunkt for unge fra hele verden, hvor de gennem koncerter, workshops, aktiviteter, optrædener og udstillinger kan fokusere på og lære mere om hinandens multikulturelle diversitet.

Til festivalen optræder deltagerne fra Tasiilaq blandt andet med østgrønlandsk trommedans, visesange og grønlandsk polka. De har ligeledes en plads på festivalen, hvor billeder fra Østgrønland bliver hængt op, og man kan under festivallen følge med på tilblivelsen af en østgrønlandsk qilaat (tromme), da en af deltagerne laver det hele weekenden.

Mia Skifte Lynge, der også selv er med på turen, uddyber: ”Formålet med turen er at præsentere østgrønlandsk kultur, men også i høj grad at danne netværk og erfaringer. Vi er så glade for at opleve alting sammen. Dette er en tur, hvor vi vil vise vores kultur frem, samt få en masse inspiration, som vi forhåbentligt kan bruge i vores by fremover.”

Festivalen bliver afholdt den 2. og 3. juni. Op til festivalen har gruppen haft mulighed for at udforske Hamar og forberede sig til festivalen.​

Hvis du vil læse mere om festivalen Stoppested Verden, kan du læse mere på festivalens hjemmeside: http://www.stoppestedverden.no/

Du kan også følge med i gruppens oplevelser under kulturfestivalen ved at besøge Kommuneqarfik Sermersooqs Instagram-profil.