Borger

Tunnelen åbner tidligere end ventet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Norsk ekspert vurderer, at tunnelen er i god stand.

Tunnelen mellem Nuuk og Nuussuaq genåbner tidligere end planlangt. Tunnelen blev lukket for trafik den 13. april på grund af frygt for stenfald, men allerede fra på fredag den 11. maj åbner tunnelen for cyklister og gående. Is, der har hobet sig op på vejen, mens tunnelen ikke er blevet benyttet, betyder imidlertid, at det kan tage op til 14 dage yderlige, før tunnelen kan åbnes for biler.

Afdelingen for Drift og Miljø frygtede oprindeligt, at det ville være nødvendigt at holde tunnelen lukket i op til tre måneder, men det ændrede sig, da tunnelen i weekenden blev besigtiget af en konsulent fra Rambøll i Norge.

”Meldingen, vi har fået, er, at vi har en god tunnel i solidt fjeld, men der er et par steder, vi skal være opmærksomme på. Problemområderne blev sikret i weekenden, og vi er nu i gang med at rense tunnelen ned,” fortæller Drift- og Miljøchef Frank Rasmussen.

Rambøll har også udarbejdet en vedligeholdelsesplan for tunnelen, som vil sikre, at den vil kunne bruges problemfrit de næste mange årtier.

”Vedligeholdelsesplanen betyder, at vi bliver nødt til at lukke tunnelen i en periode, hvert år i juli måned, hvor der ikke er så meget trafik på vejene. Det vil også være nødvendigt at lukke en kort periode, når frosten forsvinder,” siger Frank Rasmussen.

Hvor lang tid det tager at fjerne isen fra kørebanen, afhænger blandt andet af vejret. Kommuneqarfik Sermersooq vil komme med en meddelelse, når tunnelsen atter er åben for biltrafik.