Borger

Nu er det tid til at komme af med dit storskrald [1]

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nuuk: Kommuneqarfik Sermersooq henter storskrald direkte ved din bopæl. Du skal ringe eller skrive til Affaldscentret for at få hentet dit storskrald.

I sidste uge begyndte forårets storskraldsindsamling i Qinngorput, hvor alle borgere med hus, andelsbolig eller ejerlejlighed havde mulighed for at rekvirere kommunens skraldebiler til at komme forbi og hente deres storskrald, på det tidspunkt der passede dem bedst fra klokken 17.00 til klokken 21.00 tirsdag, onsdag eller torsdag.

”Det var en stor succes, for de borgere der havde tilmeldt sig og fik afhentet deres storskrald. Desværre oplevede vi ikke stor tilmelding til tilbuddet. Vi håber, at flere får øjnene op for, hvad vi betragter som en serviceforbedring af storskraldsindsamlingen. I de kommende uger kan borgere i Nuussuaq og Nuuk bestille afhentning af storskrald – og vi kommer også forbi Qinngorput igen,” siger Zenica Gosvig Larsen, specialkonsulent ved Affaldscentret i Nuuk og fortsætter:

”Vi har valgt at tilbyde denne ordning for at gøre det lettere for borgerne at komme af med deres storskrald på forsvarlig vis og dermed mindske mængden af henstillet affald i vejkanterne. Det er både en fordel for borgerne og for vores miljø. Vi opfordrer derfor kraftigt alle til at benytte det gode tilbud om at få hentet affald direkte ved deres bopæl – frem for selv at skulle transportere det hele vejen til Affaldscentret.”

Flere muligheder for afhentning i de kommende uger
Kommuneqarfik Sermersooq henter i denne uge storskrald i Nuussuaq, og du har mulighed for at tilmelde dig allerede nu. Du kan også vælge at ringe på selve tømmedagen. Kommunens medarbejdere sidder klar ved telefonen helt frem til klokken 21.00 på de dage. Hvis der er ledige biler, kan du oven i købet få hentet storskrald samme dag, du henvender dig.

Sådan tilmelder du dig
Kontakt Affaldscentret
Telefon 36 74 11
E-mail: affald@sermersooq.gl

Plan for kommende afhentning
Nuussuaq: 29-31. maj 2018
Nuuk: 5.-7. juni 2018
Qinngorput: 12.-14. juni 2018
Nuussuaq: 18.-20. juni 2018
Nuuk: 26.-28. juni 2018

Husk, at der skal være mindst én person til stede til at læsse affaldet på bilen, og at du skal sortere affaldet i følgende affaldstyper:

Du har også mulighed for at arrangere fællesoprydning i nærmiljøet omkring din bolig eller boligforening og få dette affald hentet ved samme lejlighed.

Storskraldsindsamling i maj og juni i Nuuk