Borger

Udstilling om unge rollemodeller

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nuutoqaq/Nuuk Lokalmuseum: ”Vores evner giver os styrke” er navnet på udstillingen om unge, andre unge kan finde styrke i.

Bag udstillingen står Michelle Thårup Andersen, som går på GU i Nuuk. Hun har fundet de unge rollemodeller via Facebook.

”De 12 unge er rollemodeller, fordi de viser vejen via et godt liv. De bruger deres evner godt, hvad enten det er inden for det kreative, sport eller udlandsophold. Og så siger de ”nej tak” til cigaretter og stoffer,” siger Michelle Thårup Andersen.

Michelle Thårup Andersen har været aktiv i organisationerne NAKUUSA og CISV. De to organisationer arbejder henholdsvis for at styrke børn og unges vilkår og rettigheder, og for at børn og unge får mere tillid til sig selv og hinanden.

”Gennem det arbejde har jeg set, at der er et behov for at fokusere mere på det positive. Nemlig på unge, der giver andre unge styrke ved at være forbilleder på forskellig vis.”

Michelle Thårup Andersen har interviewet og filmet de unge forbilleder. Resultatet er en udstilling, hvori der indgår en række kortfilm. I kortfilmene fortæller de unge om sig selv.

”Jeg har lavet filmene for at vise, at alle har en chance – bare de kæmper. Jeg vil gerne vise, at der er andre slags unge her i landet. Så vi får nogle forbilleder og rollemodeller at se op til. Jeg vil vise, at der er en fremtid for os her i Grønland, og at mange børn og unge kommer videre, selvom de måske har haft det svært. Også dem, som ikke er så gode i skolen,” siger Michelle Thårup Andersen og slutter:

”Det er mit ønske, at udstillingen over tid bliver udvidet om kommer til at omfatte unge fra hele Grønland. Hele landet har dygtige og positive unge, som andre unge kan spejle sig i og blive inspireret af.”

Udstillingen er lavet i samarbejde med Margrethe Thårup Andersen – ejer af Allaq Production – og Gerth Lyberth.

Gerth Lyberth har taget fotografier af de unge rollemodeller og viser sine kunstværker frem på den delte udstilling på Nuutoqaq/Nuuk Lokalmuseum.

Udstillingen er åben for alle fra søndag den 8. april og frem til sommeren.

Fredag den 6. april er der et lukket arrangement for rollemodellerne og deres familier på museet.