Borger

Udskiftning af vinterdæk til sommerdæk udskudt til den 14. maj

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq har udsat datoen for udskiftning af vinterdæk til sommerdæk fra den 1. maj til den 14. maj.

Ifølge vedtægt for udskiftning af dæk skal Kommuneqarfik Sermersooq hvert år fortælle politiet, om kommunen ønsker at fastholde den 1. maj som datoen, hvor borgere kan begynde at skifte fra sommerdæk til vinterdæk.

På grund af sne, is og minusgrader udvider Kommuneqarfik Sermersooq i år perioden for brug af pigdæk/vinterdæk. Kommuneqarfik Sermersooq har derfor i dag meddelt politiet, at anbefalingen lyder, at borgerne først må skifte til sommerdæk fra tidligst den 14. maj. Det er med andre ord tilladt at køre med pigdæk i kommunen indtil den 14. maj.

Forvaltning for Anlæg og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq vurderer vejforholdene igen den 11. maj med henblik på en eventuel forlængelse af perioden med pigdæk.