Borger

Tunnel lukket i tre måneder

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Det vil vare måneder for Nuussuaq-tunnelen igen er sikker at færdes i.

Bilisterne i Nuussuaq og Qinngorput må indstille sig på en længere periode med tæt myldretidstrafik. Kommuneqarfik Sermersooq vurderer nemlig, at det vil tage tre måneder, før det igen er forsvarligt at lade trafik passere igennem tunellen mellem Nuussuaq og Nuuk.

”Tunnelens overflade skal renses. Derefter vurderer vi, hvilke foranstaltninger der skal træffes for at sikre trafikanterne mod stenfald. Det arbejde kan imidlertid først begynde, når tunnelen er helt frostfri, og det forsinker processen,” siger driftschef i Kommuneqarfik Sermersooq Frank Rasmussen.

I mellemtiden er Forvaltning for Anlæg og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq i samarbejde med Nuup Bussii og politiet gået i tænkeboks for at finde løsninger, der kan afhjælpe trafikken i de kommende tre måneder. I de første par dage har lukningen af tunnelen som bekendt betydet store trafikale problemer i myldretiden.

”Vi er klar over, at den nuværende situation ikke er holdbar. Derfor prøver vi at finde alternative måder at afvikle trafikken på i de kommende måneder. I øjeblikket kan vi som en begyndelse råde bilisterne til at vælge andre tidspunker at køre på end i myldretiden, hvis det er muligt,” siger kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen.