Borger

Tillykke, Nikolaj Heinrich!

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nikolaj Heinrich fejrer sin 80-års fødselsdag i dag, 26. januar 2018.

En af de mere toneangivende Nuummiut, Nikolaj Heinrich, der utrætteligt har arbejdet for samfundet i mange år, fylder 80 år. Fanger, fisker, politiker og ikke mindst Nummioq, der kendes af alle sine landsmænd, bliver fejret i dag.

”Nikolaj Heinrich er en af de mest velansete blandt alle Nuummiut. Med anerkendelse af hans mangeårige trofaste tjeneste i samfundet, vil jeg gerne sige et hjerteligt tillykke”, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup.

”Nuummiut har meget at takke ham for. For vi skal ikke glemme, at Nikolaj Heinrich var den sidste borgmester i Nuup Kommunia. Samfundet havde brug for hans trofaste arbejde og loyalitet i det pågældende år. Og vi skylder mennesker som Nikkulaat stor respekt, for deres gode eksempel og den selvindsigt de viser ved anerkendelsen af, at samfundet har brug for dem og deres egenskaber. Jeg ønsker hjerteligt tillykke med de 80 år til Nikolaj Heinrich og hans familie, på vegne af Kommuneqarfik Sermersooq”, afslutter Asii Chemnitz Narup.

Nummiut kender Nikolaj Heinrich godt som fanger. I flere år var han formand for både fisker- og fangerforeningen i Nuuk, Nuummi Aalisartut Piniartullu Peqatigiiffiat og fisker- og fangerorganisationen i Grønland, Kalaallit Nunaanni Aalisartut Piniartullu Kattuffiat.

Han startede Issittup Partia, og blev valgt til Inatsisartut i 1987, hvor han sad frem til 1995. Han satte også sit præg i kommunalpolitik og var medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq frem til valget i 2017. Før dette var han også medlem af kommunalbestyrelsen i Nuuk Kommunia, hvor han også sad som den sidste borgmester i kommunen. Udviklingen af Nuuk som en dynamisk hovedstad, var den røde tråd i Nikolaj Heinrichs virke som kommunalpolitiker.