Borger

Pengegave til månedlige arrangementer i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nunafonden har givet 300.000 kroner til arrangementer der er rettet til børn, unge og familier, drevet af Kommuneqarfik Sermersooq’s afdeling for Sundhed og Fritid.

– Det er virkelig en dejlig nyhed, siger afdelingsleder Lydia Mathiassen.

De månedlige arrangementer er rettet mod børn, unge og familier. Arrangementerne holdes i idrætshallen og har en sundhedsgivende og forebyggende effekt, hvor relationer udvikles gennem leg.

– Børnene hygger sig med forskellige boldspil og forskellige lege. Vi har købt en hoppeborg som børnene er vilde med. Der bliver også brugt forhindringsbaner og vi har indkøbt forskellige kreative udstyr til for eksempel ansigtsmaling, som er populært blandt børn og unge, siger Lydia Mathiassen.

Projektet har kørt siden 2016 og er nu sikret til og med maj 2018 med flere tiltag til byens borgere.

– I det nye år har vi planer om at holde pige og drenge-aften, fællesspisning, workshop indenfor musik, koncert, sportsarrangementer og meget andet, siger Lydia Mathiassen.

Arrangementerne bliver holdt i slutningen af måneden, når der bliver udbetalt månedsløn. Kommunen har tidligere erfaret, at børnene blev urolige og havde svært ved at koncentrere sig i skolen ved månedens afslutning. Denne tendens har man nu ændret til det positive med de mange forskellige tiltag der er startet i forbindelse med arrangementerne.

Der deltager cirka 2-300 børn til de månedlige arrangementer.

Der er cirka 2.000 indbyggere i Tasiilaq hvoraf 650 er under 18 år.