Borger

Malene Lynge – Mit bedste juleminde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq’s julekalender kører frem til jul. Vi har spurgt medlemmer af kommunalbestyrelsen og formænd for bygderådene om deres arbejde i 2017, samt hvad deres bedste juleminde er.

I den tid jeg har været i kommunalbestyrelsen, synes jeg at 2017 er et af de år hvor vi har truffet nogle af de største beslutninger.

I min tid har vi arbejdet for at kommunen bliver bedre til at kommunikere ud til borgerne, om hvad der foregår. Iserit lejerne har fået øget medbestemmelse, der er etableret lokaludvalg, der afholdes åben kommune arrangementer og borgermøder i stor stil. Det er blevet meget bedre og det både kan og skal blive meget bedre i fremtiden også. Allervigtigst har vi taget de første skridt til endelig at knække den enorme bolignød i Nuuk.

Sammenhold synes jeg også vi er gode til i kommunalbestyrelsen. Når det virkelig gælder, når der skal træffes vigtige beslutninger, så står vi trods alt sammen. Det er så vigtigt at alle er med, og derfor har vi også gjort meget ud af at inddrage borgerne i vores arbejde.

Mine største forhåbninger ligger lige nu på børneområdet. En stor og grundig plan er udarbejdet for at rette op på de udfordringer der er. En plan som kommer til at fylde endnu mere i nær fremtid. Denne udfordring skal også vindes i fællesskab. Kommunalbestyrelse, skolebestyrelser, fagfolk og forældre imellem. Det handler om vores børn og deres, din og min fremtid.

Julen er jo børnenes fest. Mine bedste juleminder er også fra min barndom, hvor fire generationer i min familie samledes hos mine oldeforældre, for at fejre jul. Min oldemor var midtpunktet og hun nød synet af sine, børn, børnebørn og oldebørn. Efter jeg er blevet mor, har julen nået nye dimensioner – den er i sandhed en lykkelig tid med kulde, sne, julelys og salmesang.

Vi er meget sociale i min familie og samles altid, når der er anledning til det, selv nu hvor vi er blevet rigtig mange.


Husk at deltage i Kommuneqarfik Sermersooq’s julekonkurrence #julenuuk og vind en iPad. Du deltager ved at poste et billede af dit bedste juleminde på Facebook eller Instagram og brug hashtagget #julenuuk