Borger

Mala H. Kuko – Mit bedste juleminde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq’s julekalender kører frem til jul. Vi har spurgt medlemmer af kommunalbestyrelsen og formænd for bygderådene om deres arbejde i 2017, samt hvad deres bedste juleminde er.

Jeg kommer til at huske 2017 for vedtagelsen af tre af mine forslag i kommunalbestyrelsen. Vi har øget fritidsfangernes andel af kvoten til fangst på narhval i forvaltningsområdet Tasiilaq til 30 procent, som før lå på 10 procent.

Vi har også vedtaget rensning af havet i Nuuk-fjorden. Det tredje af mine forslag, vi vedtog i kommunalbestyrelsen, var etableringen af en banksætningsplads i Tasiilaq. Det har man i Nuuk, og den kommer virkelig bådejerne til gode.

Mine bedste juleminder er fra tiden, mens min mor levede. Jeg mistede hende, da jeg var 14. Generelt synes jeg, at julen er bedst, når man fejrer den sammen med familien.