Borger

Kommunalbestyrelsens bedste juleminder

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tiltag i børneområdet præger politikernes indtryk af 2017.

Kommuneqarfik Sermersooq’s julekalender kører frem til jul. Vi har spurgt medlemmer af kommunalbestyrelsen og formænd for bygderådene om deres arbejde i 2017, samt hvad deres bedste juleminde er.

De fleste medlemmer af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq peger på tiltag i børne- og ungeområdet, som det der har gjort mest indtryk på dem i deres arbejde i 2017. Det viser samtalerne med medlemmerne af kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunens julekalender for 2017.

Hvert medlem af kommunalbestyrelsen og formændene for bygderådene i Kommuneqarfik Sermersooq, blev bedt om at tænke tilbage på 2017 i politik og de emner de havde arbejdet med. Artikelserien hedder Mit bedste Juleminde og af den grund blev de også spurgt til hvad deres bedste juleminde er hver især. Julekalenderen er også en del af en julekonkurrence for borgerne i Kommuneqarfik Sermersooq under hashtagget #julenuuk.

De fleste politikere vælger tiltag og projekter børn- og ungeområdet som det har gjort mest indtryk hos dem i løbet af året. Kommunalbestyrelsen har nemlig behandlet sager der for eksempel handler om ipads til Atuarfik Hans Lynge, oprettelsen af en ungdomskommunalbestyrelse og løftet om at bringe unge og ældre tættere på hinanden.

Det er derfor måske heller ikke så underligt at de fleste af politikerne også vælger julen fra deres barndom, som deres bedste minde fra julen. Samtalerne med politikerne viser tydeligt at de ser julen som børnenes højtid, som de selv i deres voksne liv prøver at føre videre til deres egne børn.

#julenuuk

Kommuneqarfik Sermersooq har bedt borgerne om at poste deres bedste juleminder på Facebook og Instagram, under hashtagget #julenuuk. De opslag der er kommet viser et indblik i hvordan Nuummiut har forberedt sig til julen i år, men også hvordan de har fejret julen igennem årene.

Kommuneqarfik Sermersooq udvælger fem af de billeder indsendt af borgerne og laver en afstemning mellem jul og nytår, om hvem der har posted det bedste juleminde. Vi takker alle der har deltaget i konkurrencen og dermed været med til at vise hvordan borgerne i kommunen også holder jul.

Glædelig Jul!

Læs politikernes bedste juleminder igen her:

Kommunalbestyrelsen bedste juleminder
1. December Asii Chemnitz Narups bedste juleminde
2. December Peter Davidsens bedste juleminde
3. December Mala H. Kukos bedste juleminde
4. December Henrik Rachlevs bedste juleminde
5. December Laura Taunâjiks bedste juleminde
6. December Harald Biancos bedste juleminde
7. December Randi V. Evaldsens bedste juleminde
8. December Rolf Pikes bedste juleminde
9. December Nivi Olsens bedste juleminde
10. December Uju Petersens bedste juleminde
11. December Charlotte Ludvigsens bedste juleminde
12. December Inge Olsvig Brandts bedste juleminde
13. December Rasmine Geislers bedste juleminde
14. December Justus Hansens bedste juleminde
15. December Manassinnguak Noahsens bedste juleminde
16. December Peter Nathanielsens bedste juleminde
17. December Knud Mathiassens bedste juleminde
18. December Ane Egede Mathæussens bedste juleminde
19. December Justus Poulsens bedste juleminde
20. December Niels Peter Mikaelsens bedste juleminde
21. December Thiooq Knudsens bedste juleminde
22. December Malene Lynges bedste juleminde
23. December Jens Kristian Berthelsens bedste juleminde

Husk at deltage i Kommuneqarfik Sermersooq’s julekonkurrence #julenuuk og vind en iPad. Du deltager ved at poste et billede af dit bedste juleminde på Facebook eller Instagram og brug hashtagget #julenuuk