Borger

Asii Chemnitz Narup – Mit bedste juleminde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Det jeg er mest glad for, af de ting vi har arbejdet med i kommunalbestyrelsen i 2017, er den store byudviklingsplan for Nuuk, som vi har sat gang i. Det føltes godt, da vi som en samlet kommunalbestyrelse besluttede os for den retning, vores hovedstad skal udvikle sig i.

Projektet i sig selv er meget stort og indeholder mange delelementer. Den del, som jeg er allermest glad for, er vores beslutning om, at der skal produceres byggeelementer og vinduer herhjemme. Elementfabrikken kommer til at føre til flere nye arbejdspladser og nye lærepladser.

Vi har arbejdet med ønsket om elementfabrikken ud fra idéen om en udvidet CSR-forpligtelse. Og jeg er glad for at erfare, at lokale virksomheder allerede har vist deres interesse for at deltage i projektet.

Jeg er født og opvokset i Nuuk. Mit bedste juleminde er, hvordan min bedstemor/Ningiu lavede nye kamikker til alle os børnebørn hver jul. Sammen med sin veninde begyndte hun at sy kamikkerne allerede om efteråret, og det ene par var smukkere end det næste. Lyden af nye kamikker på sneen er nogle af de bedste minder jeg har. Julen er bedst, når man går i kirke med nye kamikker fra Ningiu.