Borger

Ane Egede Mathæussen – Mit bedste juleminde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq’s julekalender kører frem til jul. Vi har spurgt medlemmer af kommunalbestyrelsen og formænd for bygderådene om deres arbejde i 2017, samt hvad deres bedste juleminde er.

Jeg har været medlem af kommunalbestyrelsen de sidste 21 år, uden nogen pauser.

I de år har jeg opnået meget, men hvis jeg skal nævne nogle af de ting som er sket indenfor det sidste og som jeg er stolt er, så er det åbningen af Kofoeds skole. Og ud fra det vi kan se, så er stedet populært og har mange brugere. Jeg er også stolt over åbningen af multiværkstedet og det at der er kommet et værested for de handicappede.

Jeg er virkelig kendetegnet for at være nuummiutter, så meget at jeg aldrig nogensinde har holdt jul udenfor Nuuk. For mange år siden plejede nuummiutterne at holde jul ved naasuusivik (blomsterbedene), her dansede vi rundt om juletræet og vi skød raketter af. Det var virkelig gode tider.

Jeg og min mand har 5 børn og 5 børnebørn. Det yngste barnebarn fylder 1 år den 20. december og vores ældste barnebarn bliver færdig med gymnasiet til sommer. Tre af vores børnebørn blev født i 2014.

Det er altid en dejlig begivenhed at holde jul sammen med børnene og børnebørnene.

Husk at deltage i Kommuneqarfik Sermersooq’s julekonkurrence #julenuuk og vind en iPad. Du deltager ved at poste et billede af dit bedste juleminde på Facebook eller Instagram og brug hashtagget #julenuuk