Borger

Kulturrygsækken: Et kunst- og kulturtilbud til skolerne

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Indsatsen ”Kulturrygsækken – en skoletjeneste” tilbyder kreative og kulturelle undervisningstilbud til folkeskoleelevers hverdag.

Gå en tur gennem det gamle Nuuk og lær om hovedstadens historie. Dans maskedans og trommedans og bliv klogere på kulturhistorien bag væsentlige elementer i den grønlandske historie. Besøg Nuuk Kunstmuseum og oplev kunsten med dine sanser.

Alle er eksempler på Kommuneqarfik Sermersooqs indsats rettet mod folkeskoleelever kaldet ”Kulturrygsækken – en skoletjeneste”. Indsatsen er baseret på et tæt samarbejde med kulturinstitutioner og kunstnere. Formålet med indsatsen er at få mere kreativitet og kultur ind i undervisningen i folkeskolen.

Kulturrygsækken er en skoletjenesteorganisation koordineret af Kommuneqarfik Sermersooq. Indsatsen har fokus på at understøtte lokale kulturinstitutioner og kunstnere i udviklingen af undervisningstilbud til skoler. Kunstnere og formidlere fra kulturinstitutioner er gået sammen om at lave et netværk, hvor de deler viden og indgår samarbejde på tværs.

”Kulturrygsækken er et tilbud, som jeg med glæde hilser velkommen til folkeskolen, og som jeg håber, at rigtigt mange skoler har lyst til at gøre brug af. De mange forskellige forløb, som er en del af kulturrygsækken, kan skolerne inkludere i obligatoriske fag som fx grønlandsk, dansk, samfundsfag og de kreative fag. Det giver nye input til den sædvanlige undervisning, og indsatsen kan være med til at udfordre vores børn og unge og være med til at åbne op for deres kreative evner og nysgerrighed,” siger Asii Chemnitz Narup, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq.

Kommuneqarfik Sermersooq har udarbejdet en hjemmeside, der samler information om tilbud til folkeskolerne. Her kan lærere blive inspireret til undervisningsforløb til eleverne.

Tilbuddet bliver i første omgang tilbudt skoleelever i Nuuk. På sigt er det planen, at indsatsen bliver udbredt til resten af Kommuneqarfik Sermersooq.

Kulturrygsækken – en skoletjeneste