Borger

Historisk oprydning i mål

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den største oprydning i Nuuks historie er nu afsluttet, det betyder at der er blevet plads til både boliger og virksomheder.

Containerøen bag Nuuk Imeq, området ved nødhavnen og pladsen ved Svømmehallen Malik er fuldstændigt forandret i dag. Der mangler kun den afsluttende oprydning, før pladserne er klar til deres fremtidige formål, boliger og erhverv på de tre steder.

Den nye oplagsplads bag Nuuk Transport i Qinngorput er anlagt på flere niveauer i terrænet, og giver lettere adgang til de enkelte både. Her kunne borgere allerede fra den 10. juli i år omplacere deres container eller båd. Selvom der allerede nu er tildelt over 330 pladser, er der plads til flere både.

En større operation

Ifølge Forvaltning for Anlæg og Miljø er flytningen af både og udstyr på de tre pladser foregået som planlagt. Forvaltningen har siden januar forberedt sig på opgaven og har kørt en oplysningskampagne. Kampagnen har kørt i ti uger i medierne. Hele projektet blev til en af de største operationer, Kommuneqarfik Sermersooq har foretaget sig de senere år.

Et hold fra Forvaltning for Anlæg og Miljø havde opgaven med at registrere alle containere og både for at kunne finde frem til ejerne. I nødhavnen Qasigiannguit havde været mere end 200 både oplagret.

Blandt dem var der også både, hvis ejere ikke svarede på fremlysningen, der fulgte. Containere og både, der ikke blev flyttet af deres ejere, er nu flyttet til et karantæneområde i Nukappiakuluk. Ejerne af både og containere får tre måneder til at gøre krav på deres ejendele. Den sidste container blev flyttet d. 22. oktober, og den sidste båd i Qasigiannguit (Nødhavnen) bliver flyttet d. 9. november.

Vilhelm Lynge Hard, Afdelingsleder i Areal – og Bygningsmyndigheden i Kommuneqarfik Sermersooq har sammen med sit hold, brugt en stor del af deres tid på projektet. ”Nu har vi ca. 70, 20 fods containere og 4, 40 fods containere i karantæneområdet og jeg vil opfordre ejerne af disse om at kontakte os hurtigst muligt.”, siger Vilhelm Lynge Hard.

Formand for Udvalg for Anlæg og Miljø, Malene Lynge, glæder sig over, at flytningen er overstået:

”Med byudviklingen af Nuuk følger behovet for flere boliger samt at skabe bedre rammer for erhvervslivet i hovedstaden. Med rømningen af væsentlige områder i Nuuk har vi taget første skridt mod det mål”, siger Malene Lynge.