Borger

Budget 2018: Penge til skilift i Nuussuaq og Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommunalbestyrelsen har afsat 800.000 kroner til skilifte i Tasiilaq og i Nuuk-bydelen Nuussuaq. Pengene er afsat i budget 2018 og fremover.

Sidste vinter fik Nuuk-bydelen Nuussuaq som et forsøg en miniskilift. Skiliften var placeret ved siden af gaden Tinupattak. Især børn og snowboardere benyttede de nye rammer til at stå på ski og snowboard.

Kommunalbestyrelsen har fundet penge i budgettet til at fortsætte driften af miniskiliften i Nuussuaq. 500.000 kroner er sat af på budgettet i 2018 og i fremtiden.

Skilift i Tasiilaq

Også i Tasiilaq kan borgerne glæde sig over, at der er fundet penge i budgettet til skiliften. Efter nogle år med lav aktivitet på skiliften i Østgrønlands største by, er aktiviteterne igen i fremgang. Derfor har Kommunalbestyrelsen valgt at øge driftsomkostningerne med 200.000 kroner om året, så forholdene vedrørende skiliften kan blive formaliseret.

Derudover er der afsat 100.000 kroner til at etablere en garage til løjpemaskinen. Løjpemaskinen lider i øjeblikket under, at den står udendørs hele året rundt. En kommende garage kan i fremtiden også blive brugt til opbevaring af skiudstyr og som værksted og opholdsrum.

I alt er der altså afsat 300.000 kroner til skiliften i Tasiilaq i budget 2018 og i de kommende år.