Borger

Budget 2018: Flere midler til elevrejser fra Ittoqqortoormiit

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommunalbestyrelsen øger bevillingen til elevrejser fra Ittoqqortoormiit.

Kommuneqarfik Sermersooq afsætter 420.000 kroner ekstra til elevrejser fra Ittoqqortoormiit. Kommunen laver denne justering for at kunne dække de øgede udgifter til transport mellem Nuuk og Ittoqqortoormiit. Den nye serviceaftale til beflyvning af Ittoqqortoormiit gør nemlig, at det er blevet dyrere at få eleverne fra Ittoqqortoormiit til elevhjemmet i Nuuk.

Til næste skoleår vil der være 11 elever fra Ittoqqortoormiit på elevhjemmet i Nuuk.

Den nye serviceaftale øger ikke blot rejseomkostningerne. Eleverne flyver nu over Island på turen mellem Ittoqqortoormiit og Nuuk. Det gør, at en ledsager skal med på turen, hvilket øger udgiften yderligere.

Kommuneqarfik Sermersooq afsætter i alt 770.000 kroner på næste års budget – samt de kommende år – til beflyvning af elever fra Ittoqqortoormiit.