Borger

Årets ildsjæle udnævnt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Torsdag blev Årets Ildsjæle 2017 kåret ved et flot arrangement i Nuuk Center, hvor man i år havde valgt at holde uddelingen af priserne.

Der var budt ind til fest med kage, kaffe, vand underholdning med mere, og de fremmødte kunne blandt andet se Malu & Rita Band give en række numre og borgmester Asii Chemnitz Narup fortælle om ildsjæle og lykønske årets modtagere af prisen.

”Vi havde næsten dobbelt så mange nomineringer i år,” sagde Borgmester Asii Chemnitz Narup indledende i sin tale. ”Så det har været en spændende udfordring for udvalget at vælge – men også skønt, da det vidner om, at vi her i kommunen har en rig og stærk tradition for at skabe nyt og værdsætte og støtte hinanden.”

Borgmesteren mindede videre om, at rigtig mange mennesker i deres hverdag er ildsjæle og gør en stor indsats: ”Vi fejrer alle vores ildsjæle i dag – og alt det initiativ og den drivkraft, der er iblandt os. Som vi ser her i dag, så handler det at være en ildsjæl ikke kun om at skabe, men også om at være der for hinanden – at tage sig af dem, der ikke selv kan få det til at hænge sammen eller ganske enkelt ikke har muligheden … Vi skal huske at værdsætte hinanden og se hinanden, for rigtigt mange af de mennesker, vi møder i vores hverdag, er faktisk ildsjæle på hver deres måde, og derfor er dagen i dag en hyldest til alle ildsjæle i vores samfund.”

Denne ene af årets to ildsjæle blev Sika Charlotte Marie Lynge, der modtog sin pris som en følge af sit utrættelige arbejde for dyrevelfærd. I begrundelsen skrives blandt andet følgende:

Kalaallit Nunaani Uumasut ikinngutaat har i samarbejde med forskellige dyreværnsorganisationer reddet utallige hunde fra at blive aflivet, da de har sendt hunde, der enten er blevet mishandlet eller uønskede, til nye ejere i Danmark. Sika har brugt mange frivillige og ulønnede timer til dette initiativ, og hun har sammen med andre frivillige fra Kalaallit Nunaani Uumasut Ikinngutai brugt utallige timer på at kontakte dyreorganisationer og andre, der kunne sikre dyrene en tryg tilværelse. Initiativet med at sende hunde fra Nuuk til nye plejeforældre er en stor indsats, der er et skulderlap værdig.

Den anden modtager af Årets Ildsjæl blev Helena Jensen. Begrundelsen lød blandt andet som følger:

Hun prioriterer hvert år at være med til at planlægge julearrangementet for hjemløse på juleaftensdag. Inden julen kommer for tæt på har hun travlt med at planlægge arrangementet på eget initiativ, hun er stabil og følger sit hjerte. Hendes arbejde står som et forbillede, og hun giver alt for, at de hjemløse i Nuuk skal få en god juleaften.

Ildsjæleprisen
Kommuneqarfik Sermersooq uddeler i år en ildsjælepris til en borger, der har gjort en særlig indsats til gavn for andre her i kommunen. For at komme i betragtning til Ildsjæleprisen, skal den særlige indsats, som ildsjælen lægger for dagen, komme fællesskabet i byen, bygden eller hele kommunen til gode. Ildsjælens virke skal ligge indenfor det erhvervsmæssige, kulturelle eller sociale område.