Borger

Paamiuts nye alderdomshjem holder tidsplan trods hård vinter

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Byggeriet af det nye alderdomshjem bliver varetaget af lokale håndværkere.

I foråret så det ellers skidt ud. En meget hård vinter med historisk store mængder sne betød, at arbejdet med at opføre Paamiuts nye plejehjem kom sent i gang. Fra starten blev byggeriet yderligere forsinket, da det var nødvendigt at sprænge en ekstra gang, før støbearbejdet kunne begynde. En produktiv sommer har dog betydet, at forsinkelserne nu er indhentet.

”I det store hele er vi med igen, og vi forventer, at bygningen står færdig til tiden: december 2018”, siger tømrerformand Nuka Peter Stenskov fra Frederikshåb Betoncentral, der har opgaven med at opføre plejehjemmet.

Onsdag den 27. september var borgmester Asii Chemnitz Narup på besøg på byggepladsen, og hun tog godt imod nyheden om, at byggeriet bliver færdigt til tiden.

”Jeg glæder mig meget til, det nye plejehjem bliver færdigt. De ældre i Paamiut har allerede ventet for længe på bedre forhold, så det er dejligt at høre, at der ikke bliver yderligere forsinkelser”, siger Asii Chemnitz Narup.

I øjeblikket er det to hold håndværkere, der arbejder på det nye plejehjem. På byggepladsen går otte mand og støber vægge, gulve og lofter i den nye bygning. Samtidig går fire tømrere et andet sted i byen og samler den facadebeklædning, der senere på året skal sættes på bygningen.  På den måde arbejder flere mennesker effektivt på samme tid, og bygningens facade kan lukkes hurtigere.

Alle de tolv mand, der arbejder på det nye plejehjem, er fra Paamiut, fortæller Nuka Peter Stenskov med stolthed i stemmen.

”Vi prøver at holde os til at bruge lokale håndværkere. Måske bliver vi nødt til at bruge en tagdækker fra en anden by, da det er en meget stor opgave, men ellers har vi kunnet klare opgaven med lokale folk”, siger han.

Det nye plejehjem får 24 lejligheder med toilet, bad og køkken og en særlig skærmet afdeling for demente.  Som noget nyt får det direkte forbindelse til sygehuset via en indendørs gang. Det sker for at gøre det muligt for kommune og sundhedsvæsnet at deles om personalet.