Borger

Du kan nu søge om støtte fra den nye lokalpulje

Kommunalbestyrelsen har oprettet en ny lokalpulje, Najukkami Tapiissuteqartarfik, der skal fremme innovation, bæredygtighed, frivillighed, fritidsaktiviteter og fællesskab i kommunen.

Der er nu åbent for ansøgninger til Najukkami Tapiissuteqartarfik, der har til formål at berige og styrke lokalsamfundet gennem støtte til projekter, der er nyskabende, fremmer bæredygtighed, styrker fællesskabet, er baseret på frivillighed eller understøtter fritidsmuligheder.

Hvad kan man søge støtte til?
Puljen er åben for alle typer projekter, der:

  • Introducerer nye idéer eller tilgange til lokale udfordringer.
  • Har en langsigtet vision for miljømæssig, kulturel, økonomisk eller social bæredygtighed.
  • Samler mennesker og fremmer en følelse af tilhørighed.
  • Understøtter den frivillige indsats og engagement.
  • Fremmer fritidsaktiviteter, herunder aktiviteter i naturen og aktiviteter med forebyggende effekt.

Alle kan ansøge
Alle borgere samt kommunale institutioner i hele Kommuneqarfik Sermersooq som skoler, børnehaver og kulturinstitutioner kan ansøge om midler fra puljen. Der er løbende ansøgningsfrist indtil udgangen af 2024, og midlerne uddeles så længe budgettet på 2,5 mio. kr. rækker. Ansøgninger behandles indenfor tre uger for beløb under 100.000 kr. og op til seks uger for større beløb.

For at ansøge skal der udfyldes et ansøgningsskema og vedlægges en projektbeskrivelse, udførligt budget og en liste over involverede samt målgruppen. For projekter målrettet børn og unge skal der også vedlægges børneattester.

Læs mere om hvordan du søger på kommunens hjemmeside. Vi håber på at se rigtig mange gode ansøgninger fra hele Kommuneqarfik Sermersooq.