Borger

Kunstværk markerer Tasiilaqs 130-års jubilæum

I anledning af Tasiilaqs 130-års jubilæum den 26. august har Ammassalik Museum, i samarbejde med kunstneren Sacha “Cheeky” Malinský, præsenteret et nyt kunstværk som gave til byens borgere.

Projektet, der blev støttet af Sermeq Fonden samt sponsorer fra Tasiilaq Lokaleudvalg, STARK, RAL og Pilersuisoq, er skabt som en hyldest til byens historie og dens tradition for at byde besøgende velkommen.

Det imponerende værk pryder nu Pilersuisoqs bygning ved havnefronten og forestiller en ammassak med teksten “Digidduari,” der betyder “Velkommen” på østgrønlandsk. Kunstneren har ladet sig inspirere af byens oprindelige navn, Angmagssalik, og værket symboliserer den gæstfrihed, Tasiilaq er kendt for. Omkranset af lokale blomster i blå nuancer byder værket både borgere og besøgende velkommen til byen.

Sacha “Cheeky” Malinský beskriver kunstværket og processen således: “Jeg ønskede at skabe noget, der både hædrer byens historie og samtidig afspejler den åbenhed og varme, som er i Tasiilaq.

Det var en fantastisk oplevelse at male sammen med de unge og se, hvordan de bidrog med deres energi og kreativitet. De unge har meget at være stolte af. Hvert eneste penselstrøg har haft stor betydning, og gavlværket er resultatet af, når mange samles og skaber noget større sammen. Det er en flot gave, de unge har givet deres by på Tasiilaqs 130-års jubilæumsdag.”

Kunstværket blev til med hjælp fra museumsleder Jonna Nielsen, Siu-Tsiu og de unge, der også deltog i en kulturudveksling til Belgien tidligere på året, og som var med til at udføre kunstværket sammen med kunstneren.

Museet og samarbejdspartnerne takker alle involverede for deres støtte til dette særlige projekt.