Borger

Flagdag i Nuuk 2024: Borgmesteren holdt tale for veteraner

Flagdagen i Nuuk blev markeret med en ceremoni, hvor borgmester Avaaraq Olsen fra Kommuneqarfik Sermersooq holdt tale for at ære Grønlands veteraner og deres pårørende. I sin tale understregede borgmesteren vigtigheden af at anerkende veteranernes bidrag til fred og sikkerhed i Grønland og Rigsfællesskabet.

” Flagdagen er en dag, der handler respekt og eftertænksomhed. Det er en dag, hvor vi fejrer de udsendtes indsats og mindes dem, som ikke kom hjem,” sagde Avaaraq Olsen.

Ceremonien inkluderede også personlige fortællinger fra veteraner, der delte deres oplevelser fra deres tid som udsendte. Desuden blev der vist videohilsner fra Landsformanden for Danmarks Veteraner, chefen for Veterancentret og Forsvarsministeren, samt en skriftlig hilsen fra folketingsmedlem Aaja Chemnitz.

Afslutningsvis holdt brigadegeneral Poul Primdahl fra Arktisk Kommando en tale, hvorefter dagen fortsatte med et netværksmøde og middag for Grønlands Veteraner.

Flagdagen 2024 i Nuuk blev således en dag, hvor der blev udtrykt respekt og taknemmelighed over for veteranerne og deres indsats.