Nuummiut Dronningip inuuissiornera nalliuttorsiutigaat

Qamutilittarnermik, kaffimik, temik poorlunillu Kommuneqarfik Sermersuup, Ataqqinartorsuup Dronning Margrethe II 79-nik ukioqalernera Nuutoqqami naalliussitippaa. 

Nuummiut 200-t missaat, taakkunani meerarpaaluit meeqqerivinneersut, pisarnertut nunamit qamutilittarneq avataaniillu Arktisk Kommandop umiarsuaanik akineqartoq isiginnaarpaat. Tamanna Ataqqinartorsuup inuuissiornerata nalliuttorsiutigineqarneranut aallarnisuuvoq, ilaatigullu Viceborgmester Randi V. Evaldsen tassani oqalugiarluni.  

Kommuunip poorlut 300 agguaappai, tamannalu igammik meeqqerivimmiunit nuannarineqaqaaq. Nipilersortut imeruersaatillu kissartut, najuuttunut kialaartitsisuupput. Naggataarutaasumik Katersugaasivik Nuutoqaq kaffimik, temik kaaginillu sassaallerpoq.