Innuttaasunut

Nuup Saavani biilinik angallanneq matuneqassaaq

Inuiattut ullorsiornissaq aasaaneranilu sammisassaqartitsinissat pillugit Nuup Saavani biilinik angallanneq matuneqassaaq.

Sumiiffimmiit sumiiffimmut upalungaarsimasut il.il. angallassinnaanerat ammatiinnarneqassaaq. Inuiattut ullorsiorneq ilutigalugu pisuinnartorpassuit cykelertullu illersorniarlugit matusisoqassaaq. Taamatuttaaq ataasinngorneq juunip 24-aniit aggustip tallimaata tungaanut biilinik angallanneq matoqqassaaq.

Malugiuk, sumiiffimmut ”biilinik iserfigineqarnissaanik inerteqqut” isumaqarmat usingiagassaqarnermi usilersugassaqarnermilu kiisalu najugaqarfimmukarnermi kisimi biilertoqarsinnaammat. Tamanna sumiiffimmut kommunimut pilersaarummut tapiliussaq atuuttuusoq 2021-mi politikikkut akuersissutigineqarpoq. Neriuppugut tamanna ataqqissagissi immissinnullu illoqarfiullu ilaa oqaluttuassartaanut pingaaruteqartoq paaralugit.