Innuttaasunut

Inuusuttut Kommunalbestyrelsiat sulissaaq

Februaarip ulluisa 13-iannit 16-iannut inuusuttut kommunalbestyrelsiat Nuummi ataatsimiissaaq, ilaatigut isumassarsianik aaqqiissutissatullu siunnersuutinik Kommunalbestyrelsimut kingusinnerusukkut saqqummiussissallutik.

Kommuneqarfik Sermersuumi Inuusuttut Kommunalbestyrelsiat allanngueqataanissaminnut piareersimapput pisortatigoortumillu suliaqassallutik. Inuusuttut tunniusimalluinnartut Nuummi kommuneqarfiup allaffiani februaarip ulluisa 13-iannit 16-iannut ataatsimiissapput qulequttat pingaarutillit eqqartorniarlugit aamma kommunimi meeqqat inuusuttullu avatangiisaannik pitsanngorsaanissamut aaqqiissutissanut siunnersuutinik suliaqassallutik.

Ataatsimiinneq inuusuttut kommunalbestyrelsiani angajullersamit ammarneqassaaq, tassuunalu ulluni sisamani sulinerup, ilinniarnerup ataatsimoornerullu ilungersuussiffiusup aallartinnera malunnartinneqassaaq. Ulloq siulleq ilaasortat akornanni attaveqatigiinnerit nukittorsarniarlugit ilusilikkanik sammisaqarfiussaaq, taamaalilluni tamarmik imminnut ilinniassallutik suleqatigiilluarnerussallutillu.

Inuusuttut Kommunalbestyrelsianut suliassat pingaarnerit ilagaat suliassaqarfinnut arlalinnut aaqqiissutissatut siunnersuusiornissaq, Kommunalbestyrelsimit oqaluuserineqartussanngorlugit. Meeqqat inuusuttullu avatangiisaannik pitsaasunik qanoq qulakkeerinninnissaq nukittorsaanissarlu, ataatsimoorfinnik pitsaasunik siuarsaanissaq, kiisalu inuusuttut kommunalbestyrelsiat namminneq naleqqussarisaminnik aaqqiissutissanik siunnersuusiornissaat immikkoortunut ilaavoq killiligaananilu.

Sulinerup aamma nuannersortaqarnissaa eqqissisimaarfeqarnissaalu qulakkeerniarlugu Katuamit tukkoqalutik inuusuttut kommunalbestyrelsianut tamarmiusumut filmeriarnissamut billetinik tunissuteqartoqarpoq. Suliniutip inuusuttunut aqutsisuusunut inuiaqatigiit tapersersuinerat ersarissarpaa, Kommuneqarfik Sermersuumilu sulillutik allanngueqataareernerup kingorna pisariaqangaartumik unikkallarnissaannut tunissuteqarfigalugit.

Kommuneqarfik Sermersuumi Inuusuttut Kommunalbestyrelsiat tikkuussivoq, inuusuttut illoqarfigisaminni politikkimut qanoq ilaatinneqarsinnaanersut aamma inuiaqatigiinni unammilligassanut isummanik nalituunik aaqqiissutinillu tunniussaqarsinnaanersut. Sulinerat inuusuttunik peqataatitsinermut siunissamilu najukkaminni inuiaqatigiinnut peqataanissaannut assersuutaavoq isumassarsisitsisoq.

Inuusuttut Kommunalbestyrelsiat pillugu uani paasissutissanik annertunerusunik atuarsinnaavutit.