Innuttaasunut

Paasissutissaq pingaarutilik – Pisortaniit aningaasanik tunniussisarneq maannamiit NemKonto aqqutigalugu pisalissaaq

2023 aallarnerfigalugu pisortaniit aningaasanik tunniussisarneq NemKonto aqqutigalugu pisalissaaq. Taamaattumik innuttaasutut suliffeqarfittullu aningaaserivinni NemKontoqarnerlutit qulakkiissallugu pingaaruteqarpoq.

Siunissami NemKontoqalersimanngikkuit kommunimiit pisortalluunniit suliffeqarfiutaanniit aningaasat pisassatit tigusinnaassanngilatit. Ilaatigut pineqarlutik akissarsiat, ineqarnermut tapiissutit, pensionit aamma SU. NemKonto-qarnissaq inatsisitigut piumasaqaataavoq. Taamaattumik Kommuneqarfik Sermersuup tungaaniit innuttaasut kikkulluunniit suliffeqarfiillu kaammattorneqarput NemKontop aningaaserivimminnut attuumassusernissaa qulakkiissallugu.

NemKonto-qarnissaq inatsisitigut piumasaqaataavoq. NemKonto systemiuvoq, illit inuup normunnut atassuserneqarsimasoq, tamatumalu kingunerisaanik pisortanit aningaasat tigusassatit pisortaniilluunniit ikiorsiissutit tunniunneqarsinnaassallutik, innuttaasutut suliffeqarfittulluunniit akuliutitinneqanngikkaluarlutit. NemKonto pillugu annertunerusumik uani atuarsinnaavutit: