Innuttaasunut

Tusarniaaneq: Nuussuup kujammut nuua sukisaarsarfissatut atugassiaatiinnarneqassaaq

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Sumiiffik Nuussuup kujammut nuuata nalaa pilersaarusiorfigineqaranilu sukumiisunik aalajangersagartaqanngilaq. Sanarfinermut Avatangiisinullu Ingerlatsivimmit siunnersuutigineqarpoq, sumiiffik sanaartorfiussanngitsoq, pingaarnertullu aalajangersagassatut siunnersuut februaarip 16-iata 2022 tungaanut tamanut tusarniutigineqarpoq.

Immikkoortup ilaa 2D1, Nuussuup kujammut nuua sanaartorfiussanngilaq, tamannalu attatiinnarneqassaaq. Sanarfinermut Avatangiisinullu Ingerlatsivimmiit taamatut nalilerneqarpoq.

Aqqusinniortoqarsinnaallunilu, aqqusineeraliortoqarsinnaallunilu teknikkikkut atortulersuutinik pilersitsisoqarsinnaavoq, soorlu telemut, sumiissusersiuutit, teknikikkut nakkutilliissutit aamma ledninginut atortulersuutit aamma atortulersuutit annertunngitsut sumiiffiup atorneqarneranut pisariaqartut kiisalu sukisaarsarnermi siunertat Najugaqarfissanilli illuliortoqarsinnaassanngilaq.

Oqaaseqaatit akerliliissutillu Kommuneqarfik Sermersuumi ulloq februaarip 16-iata 2022 nallertinnagu tiguneqareersimassaput, nassiunneqassappullu uunga Kommuneqarfik Sermersooq, Sanarfinermut Avatangiisinullu Ingerlatsivik, Postboks 1005, 3900 Nuuk imaluunnit mailikkut: plan@sermersooq.gl  

Sumiiffik sorleq pineqarnersoq uani takusaqarfigisinnaavat: