Innuttaasunut

Danskit aningaasaliiumanerat Kommuneqarfik Sermersuumi Kommunalbestyrelsimit tapersersorneqarpoq

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Mittarfiliornissanut pilersaarutit danskinit aningaasaliiffiginiarneqarnerisa kinguneranik Partii Naleraq Naalakkersuisooqataajunnaarpoq, tamatumunngalu peqatigitillugu najukkani politikkikkut peqatigiiffinnut ataasiakkaanut oqaatsinik sakkortuunik atuiffigineqarlutik.

Naalakkersuisut danskillu naalakkersuisuisa akornanni isumaqatigiinniarnerit Kommuneqarfik Sermersuumi Kommunalbestyrelsimit maannakkut tamakkiisumik tapersersorpavut.

Ingerlariaqqissagutta nunanit allanit aningaasaliisoqarnissaa attaveqarnerlu pitsaanerusoq pisariaqartikkivut qularutiginngilluinnarparput, danskillu naalagaaffiannit piviusunngortinneqarsinnaappata neqeroorutaavoq asuliinnaq isigisassaanngitsoq soqutiginarluinnartoq.

Aningaasaliissutaasinnaasut suulluunniit immikkut nalilersorneqarnissaat isumaqarfigaavut.  Atugassarititaasut, erniat aamma iluanaarutissatut piumasaqaatit aningaasaliinissamut nunatut akuerissanerivut imaluunniit itigartissanerivut aalajangiisuulluinnassapput.

Periarfissap Danmarkiminngaanneersuunera piinnarlugu itigartinnissaa anneruniartutut akissaqartinngikkipput isumamqarpugut.

Danskit mittarfiliornissanut aningaasaliiumanerat namminiilivinnissatsinnut qanillisitsissasoq upperaarput, ungasillisitsinavianngilaq. Kalaallit Nunaat nunatut namminersortuussappat, isertitaqarfiusinnaasut assigiinngitsut pisariaqartippavut , aammalu inuussutissarsiornerup takornariaqarnerullu pitsaasumik siuariartornissaannut pitsaanerusumik attaveqarnikkut atugassaqartitsineq pisariaqartillutigu.

Mittarfeqarnikkut aaqqissuussaanerput ukiorpassuarni oqallisaareerpoq, danskillu aningaasaliiumanerannut siunnersuut oqallinnerup sivitsortinnissaanut utoqqatsissutitut atorneqassanngitsoq neriuutigaarput. Nutaamik mittarfittaassagutta kommunitsinni suliffeqarfinnik pilersitsiortorusuttunik soqutiginnittoqarpoq, taamaattumik kinguartitseqqinnissatsinnut akissaqanngilagut.

Inussiarnersumik, Nuuk 10.09.2018

Charlotte Ludvigsen                  Peter Davidsen                           Justus Hansen

Gruppeformand IA                    Gruppeformand Siumut          Gruppeformand Demokraatit

Asii Chemnitz Narup

Borgmesteri