Innuttaasunut

Innuttaasunik ataatsimiititsineq – siunissami suliffeqarneq pillugu oqaloqatigiinneq

Ulloq 23. januaari kommunip siunissami suliffissaqartitsiniutit pillugit innuttaasut Nuummi Katersortarfimmut ataatsimiigiaqquai.

Unnummi nillataartumi innuttaasut Nuummi Katersortarfimmi siunissami suliffeqarneq pillugu oqaloqatigiinnermut peqataajartorput. Ataatsimiinneq suliffeqarnermut politikkimik aamma immikkoortumut pilersaarummik atuuttumik paasisaqartitsivoq. Ataatsimiinneq Katersortarfimmi ingerlanneqartoq kommunimi suliffeqarnermut tunngatillugu suliniutinut periusissianullu saqqummiiffiuvoq. Immikkoortut pingaarutillit 2023 – 2033-mut suliffeqarnermut politikki ilanngullugu eqqartorneqarput kiisalu suliniutit ingerlanneqartut Majoriamilu unammilligassat pillugit oqallittoqarluni.

Ataatsimiinnermi pingaarutilinnut ilaapput gruppimi suliaqarneq saqqummiussinerlu, innuttaasut illoqarfimminni suliffeqarnerup ineriartortinneqarnissaanut isummersinnaallutik isumassarsiaminnillu tunniussisinnaallutik. Ataatsimiinnermi peqataatitsineq sulinermi innuttaasunik peqataatitsinerup pingaaruteqarneranik ersersitsivoq illoqarfimmi suliffeqarnermut periusissiamut innuttaasunik toqqaannartumik oqaaseqarsinnaatitsilluni.

Ataatsimiinnermi inaarutaasumik oqaaseqaatit Nuummi suliffeqarnermik peqataaffiunerusumik uummaarinnerusumillu pilersitsinissamik annerusumik paaseqatigiiffiusumik suliniuteqarfiginissaanik tikkuaavoq. Ataatsimiinneq nunap immikkoortuani siunissami atassuteqartumik patajaatsumillu suliffeqarnermut ingerlaarfissamik pingaarutilimmik tikkuaavoq.

Ataatsimiinneq innuttaasunik ataatsimiisitsinernik assigiinngitsunik kommunimi illoqarfinni arlalinni ingerlanneqartuni Paamiut aamma Tasiilaq ilanngullugit inaarutaasumik ingerlanneqarpoq.