Innuttaasunut

Tasiilami Piteraq: DMI-mit aarlerisaarut

Kommuneqarfik Sermersuumi Upalungaarsimasut, DMI piterartoqarnissaanik aarlerisaarimmat, innuttaasut tamarmik silarlutsillugu malittarisassanik malinninnissaannik kaammattuipput. Aarlerisaarut ulloq 11. oktobari 2023 nal. 16.00-imiit nal. 23.00-imut atuutissaaq. Anori avannamik kippasik 15 – 18 m/s-nik sukkassuseqartussatut ilimagineqarpoq taavalu 22 m/s-nik sukkassusilimmik anoraasuasarnissaa ilimagineqarluni.

Anorersuup sulereernerup kingorna takkunnissaa ilimagineqarmat, pisortat allaffeqarfii meeqqeriviillu ammaannassapput.  Angajoqqaalli meeqqamik isumannaannissaat qulakkeerniarlugu aalliaarnissaannik kaammattorneqarput.

Ajoqusertoqarnissaa annikinnerpaaffissamiitinniarlugu, innuttaasut avatangiisiminni qanitani atortunik teqqaasinnaasunik isumannaarsuinissaannik kaammattorneqarput.  Illup iluaniinnissaq, kiisalu anorersualinnginnerani ikinngutinut ilaquttanulluunniit oqquiartornissaq isumassarsiatsialaasinnaapput.

Anorersuarnerani upalungaarsimasut oqarasuaatikkut saaffigineqarsinnaapput 599307.