Innuttaasunut

Tasiilami Kulusummilu anorersuaq pillugu paasissutissat kingulliit Atuarfiit aamma pisortat allaffii pingasunngorpat ammaqqissapput

Tasiilami Kulusummilu sakkortuumik anorersuarnissaa pillugu DMI-mit aarlerisaarutigineqarnerata kingorna, tassa marlunngormat anorersualermat, maannakkut pisut aqunneqarsinnaalereerput. Anori suli 35 m/s-imik sakkortussuseqaannarnissaa naatsorsuutigineqarpoq, silassap qanoq innissaanut missiliuutit kingulliit malillugit.

Kommuneqarfik Sermersuumit Tasiilami aamma Kulusummi meeqqat atuarfii, meeqqeriviit taamatullu pisortat allaffeqarfii pingasunngorpat ammaqqinneqarnissaat aalajangerneqarpoq. Taamaattorli innuttaasut tamarmik, periarfissaappat, meeqqatik angerlarsimatiinnarnissaat kajumissaarneqarput, anori suli sakkortummat.

Tasiilami Kulusummilu upalungaarsimasut suli pisariaqartunik isumannaarsuisoqarnissaa kajumissaarutigaat, tassunga ilanngullugit suulluunniit tingissinnaasut qajannaarsoqquneqarput kiisalu, sapinngisamik, illup iluaniiginnaqqusillutik.

Innuttaasut upalungaarsimasunut suli oqarasuaatikkut, 36 77 89, attaveqarsinnaapput annertunerusumik paasisaqarusukkunik ikiorserneqarusukkunilluunniit.

Kommuneqarfik Sermersooq paasissutissanik ataavartumik nalunaaruteqartassaaq, ulluni arlalinni anorersuarnissaa naatsorsuutigineqarmat.