Innuttaasunut

Eqqaaniut: Jakob Janussen

Jakob Janussen, atorfilittut Kalaallit Nunaanni inuiaqatigiit ineriartorneranni pingaarutilerujussuartut sunniuteqarsimasoq, 81-inik ukioqarluni toquvoq. Qimatarai nuliani, meeqqani inersimasut marluk, ernuttanilu tallimat.

Jakob Janussen 2017-imi Kalaallit Nunaanni Ilisimatusarfimmit æresdoktorinngortinneqarpoq. Taamatut nersorneqarpoq ukiorpassuarni Kalaallit Nunaanni inuiaqatigiinni ineriartornermut suleqataalluarsimanini pillugu. Namminersornerullutik Oqartussani pisortatut atorfeqarsimavoq, Kalaallit namminersorneq pillugu isumalioqatigiissitaanni siulittaasuusimalluni aammalu namminersorneq pillugu isumalioqatigiissitat allatseqarfianni pisortatut atorfeqarsimavoq. Sulinerata kingunerisaanik Kalaallit Nunaanni politikkikkut aqunneqarnerup ilusilersugaaneranut pingaaruteqarluinnarpoq aammalu Namminersornerullutik Oqartussat ulluinnarni allaffissornikkut ingerlatsinerannut.

Nammineq sulinermi saniatigut Jakob Janussenip aamma suliniuteqarfigai ilinniartitaaneq kalaallinillu inuiannik qaammarsaaneq.