Innuttaasunut Piorsarsimassuseq

Illuliortaatsimut ullorititaq

Inuiaqatigiinnut inuunitsinnullu illuliortaatsip isumaa qitiutillugu illuliortaatsimut ullorititami ukiut tamaasa sammineqartarpoq. Ulloq taanna oktobarimi ataasinngornermi siullermi malunnartinneqartarpoq, tassungalu atatillugu Kommuneqarfik Sermersooq ukioq manna saqqummersitsissaaq, Nuummi Illuliortaaseq pillugu pisuttuarneq/Nuuk Arkitektur Walk.

Quppersakkami saqqummiunneqartut tassaallutik immikkut ittumik illuliat 17-it, taakkununnga ilaallutik Hans Egede-p illuaniit, tassa illuni pisoqaanerpaamiit nutaaliaanerusumut soorlu Tusass-ip illorsua. Taakku pilersaarusiaasut peqateqarluni pisuttuarfissatut innersuussaasoq malillugu ornissinnaavatit, immikkulluunniit tamaasa ornissinnaallugit.

Quppersagaq Nuummi Illuliortaaseq pillugu pisuttuarneq/Nuuk Arkitektur Walk Innuttaasunut Kiffartuussivimmi, Tupilak Travelimi, Nuutoqaq aamma Nuummi Eqqumiitsulianik Saqqummersitsivimmi pineqarsinnaavoq.