Innuttaasunut

Tasiilami qajartornermut pikkorissarneq iluatsippoq

Tasiilap illoqarfiani sivisuumik inuusuttut akornanni qajartornermut pikkorissarneq apersuutigineqartarpoq. Ukiormanna pikkorissarneq piviusunngorpoq, siulliillu pikkorissarneq ingerlatereerpaat naammassereerlugulu.

Ukioq kingulleq qajartornermut pikkorissarnermut isumassarsiaq pilerpoq illoqarfimmi inuusuttut arlallit kangerlummi qajartortarnissaq kissaatigalugu oqariartuutigimmassuk.  Inuusuttut kissaataat tusarneqarpoq, Sustainable Now, kommunimi inuusuttut kulturikkut illuat IGDLO aamma Tunumi takornariartitsinermi ataqatigiissaarisoq, Tasiilami Qajartortartut peqatigiiffiat suleqatigiinneq aallartippaat.

Tamarmi naammassivoq ulloq 28/8-23, pikkorissartut siulliit pikkorissarneq angusiffigaat, pineqarput inuusuttut tallimat Tasiilameersut aamma Inuusuttut kulturikkut illuat IGDLO-mi sulisoq ataaseq. Massakkut kangerlummi takornarissanik inuusuttunillu kangerlummi angallassinissamut periarfissaqalerput akuersissuteqalerlutillu.

Pikkorissartut siulliit pikkorissarnermik angusisut pilluarujussuaritsi;

Henning Singertat

Ignatius Utuange
Lars Korneliussen
Magnus Kristiansen
Rasmus Mikaelsen
Thomas Utuange