Innuttaasunut

Naluttarfimmi annertuumik misissuisoqarnerani Naluttarfik Malik matugallarneqarpoq

Kommuneqarfik Sermersuumi Naluttarfik Malik sapaatip akunnera matoqqagallassaaq. Tamatumunnga pissutaavoq Ingeniørfirmaet Rambøll naluttarfiup pitsaassusianik sukumiisumik misissuinissaa. Matoqqaneq 21. aggusti 2023-miit 27. aggusti 2023 ilanngullugu sivisussuseqassaaq, misissuinerullu nalaani naluttarfik tamarmi atorneqarsinnaassanngimmat tamanut sunniutissaaq.

Misissuinissami naluttarfiup siunissami atorsinnaanera isumannaatsuunissaalu qulakkeerniarneqarpoq taamaattumillu naluttarfiit imaarneqarnissaat pisariaqarpoq. Naluttarfik Maliup illoqarfiup nalunnguartartuinut nalunnguarnermillu nuannarisalinnut pitsaasumik nalunnguartitsisarnerata ingerlatiinnarnissaanut ajoqutaasinnaasut paasinissaat taakkulu suliarineqarnissaat pingaaruteqarpoq.

Matoqqaneq innuttaasunut nalunnguarnermik nuannarisalinnut Naluttarfik Malimmik atuisartunut unammillernarallassaaq. Taamaattumik naluttarfiup tamanut kajumissaarutigaa naluttarfiup matoqqanerani timersornissamut iluarisimaarnissamullu periarfissanik allanik ujartuinissaq.