Innuttaasunut

Inuit innarluutillit pillugit politikkissaq pillugu Tasiilami innuttaasunik ataatsimiititsinermut aggerit

Kommunip inunnut innarluutilinnut politikkissaa pillugu alapernaaserpit immersueqataarusullutillu? Kommuneqarfik Sermersooq pingasunngorpat augustip 23-anni nal. 19.00 Paamiuni katersortarfimmi innuttaasunik ataatsimiititsilerpat aggerit.

Innuttaasut tamaasa tusarfigerusuppavut – minnerunngitsumik inuit innarluutillit qanigisaallu – ulluinnarni unammilligassaat pitsanngorsaatissatullu siunnersuutissaat pillugit. Ataatsimiinnermi Inunnut innarluutilinnut aamma tarnimikkut nappaatilinnut immikkoortortami Fagchefip inuit innarluutillit pillugit politikkissap suliarinera pillugu oqaluttuassaaq. Ataatsimiinnermit isumassarsiat kommunimi inuit innarluutillit pillugit politikkissami immikkoortumullu pilersaarummut ilanngunneqassapput.

Takunissarsi qilanaaraarput.