Innuttaasunut

Tasiilami marlunngorpat piterartoqarnissaanik aarlerisaarineq

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

DMI-p Tasiilami marlunngorpat maajip ulluisa 23-anni 2023-mi piterartoqarnissaa aarlerusaarutigaa. Marlunngornerup ualikkuani anorersuaq takkunnissaa naatsorsuutigineqarpoq, pingasunngornermilu ullup-qeqqata sioqqullugu qaangiuukkiartulernissaa ilimasaarutigineqarluni.

Upalungaarsimasut taamaattumik innuttaasunut kaammattuutigaat, pigisat aalajangersorsimanissaannut kiisalu anorersuarnerata nalaanni kisimiikkusunngikkaanni allanik ilassarsinissartik isumagissagaat, anorlilertinnagu.

Piterarnerata nalaani kommunimit imaluunniit upalungaarsimasunit ikiorneqarnissamik pisariaqartitsigaanni upalungaarsimasunut sianertoqarsinnaavoq, oqarasuaat +299 367789-imut.