Innuttaasunut

Soraarnerussutisianut nalimmassaanissat kingusinaartut

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Kommuneqarfik Sermersuumi utoqqalinersianik siusinaartumillu sulisinnaajunnarnersiutinik pisartut soraarnerussutissiassaat pisarneq malillugu januarimi qaffaavigineqassanngillat.

Peqqutaasoq tassaavoq soraarnerussutissiassat tunniunneqarnissaanut suliarineqareersut aatsaat Isumaginninnermut Aqutsisoqarfimmiit akit 1. januarimi 2023-miit atuutilertussat kommuninut nassiunneqarmata.

Soraarnerussitissanik januaarip allaqqaatani anikippallaamik soraarnerussutisianik pisut, tulliani soraarnerussutisianik pilerpata aningaasat januarip allaqqaataani nalimmassaanermi pissarsiassaat ilanngullugit tigussavaat.