Piorsarsimassuseq

Kulturimut aningaasaliissutit

Kulturitta siuarsarneqarnissaa pillugu Siunnersuisoqatigiit Aningaasaateqarfik Sermeq aqqutigalugu aningaasanik agguaavoq. Aningaasaateqarfiup kulturimut tunngasut uummarissassavai kommunilu ataatsimoortillugu.

Aningaasaateqarfik Sermeq ukiumi aappassaanik agguaassigami, katillugit 700.000 koruunit sinnilaarlugit nalilinnut suliniutinut arfineq-marlunnut agguaassivoq, tamannalu aningaasaliineruvoq, borgmesterip Avaaraq Olsenip, aamma Kulturitta siuarsarneqarnissaa pillugu Siunnersuisoqatigiinni siulittaasuusup, nuannaarutigeqisaanik.

”Maannakkut suliniutinut arlalinnut nutaaliortunut inuiaqatigiinnullu attuumassuteqartunut tapiissuteqarpugut, tamannalu nuannaarutaallunilu oqallinnermik pilersitsissaaq.  Suliniutinut taamaattunut Aningaasaateqarfik Sermip tapiissuteqartarnera pingaaruteqarpoq, taamaaliornikkullu siornatigut misiginikuunngisatsinnik kulturikkut tunineqartarpugut. Suliniutit naammassippata takunissai qilanaaraakka”, Avaaraq Olsen oqarpoq.

Maannakkut qinnuteqaateqartut arfineq-marluk assigiinngitsut namminneq suliniutiminnut, assigiinngitsorujussuarnut, taperneqarput.

Qinnuteqaateqartoq Pilersaarut
Christoffer Stenbakken, Alberte Parnuuna, Carl Taunajik Florian SørensenTasiilami inuusuttut inuusuttuaqqallu suleqatigalugit professionalimik piviusuusaartitamik nangeqattaartuliornissaq.
Niviaq Korneliussen, Maliina Abelsen, Bilo Høegh Stidsen“45” Qulliit atorlugit imminut toquttarneq eqqumaffigineqarnissaa siunertaralugu aaqqissuussaq.
Sermersuumi Nipilersornermik IlinniarfikGuitarertartoq Mikkel Andersen peqatigalugu workshopertitsineq.
Innutaasut Illuat IllorputThe Invisible Robber – sapaatip-akunnerini arfinilinni meeqqanut 8-12-nik ukiulinnut tuluttut oqaaseqarluni isiginnaagassiorneq, taannalu inaarutaasumik ilaquttanit ikinngutinillu isiginnaarneqarsinnaassaaq.
Susanne AndreassenOqaluttualimik HOMO sapiennemik isiginnaagassiorneq.
Naleraq EugeniusSuliniut Aakkiartulerpoq – Meltification. Aaqqissuussami sermersuup aakkiartornerata nipaa qanorlu isikkoqarnera sammineqassapput. 
Hanne Saandvig ImmanuelsenNunatta Agiartartoqatigiivini ilaasortanut juullimut tunngatillugu suliniuteqarneq, marloriarluni tusarnaartitsinikkut juullimilu isiginnaartitsinikkut.