Innuttaasunut

Ataatsimiititaliami siulittaasoq: Ilinniartitsisut pilluaritsi

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Asasakka meeqqat atuarfianni ilinniartitsisut, timelærerit allallu kommunerujusuatsinni Sermersuumi atuartitsitsinermik ilinniartitsinermillu suliaqartut. Qamannga pisumik Ilinniartitsisut ulluanni, 5. oktober, tamassi pilluaritsi. Kommuneqarfitsinni Meeqqanut Atuartitaanermullu ataatsimiititaliaq sinnerlugu  qutsaviginiarpassi meerartatsinnik inuusuttortartinnillu atuartitsinermik ilinniartitsinermillu qulakkeerinneqataagassi, meerartavut inuusuttortavullu kommunerujussuatsinni akuulluarlutik innuttaaqataalluarlernissaannut suliaqarluaqataasuullusi. Aamma atuarsinnaatitaanerup/ilinniagaqarsinnaatitaanerup inuttutut piginnaatitaaffiuneranut qulakkeerinneqataanissinnut qujanaq. Meerartatsinnut inuusuttuttatsinnullu suleqataanerujussuassinnut qujanarsuaq. Neriuppunga ulloq atorluarumaarissi.

Juaaka Lyberth (IA)

Meeqqanut Atuarfeqarnermullu ataatsimiititaliap siulittaasua

Kommuneqarfik Sermersooq.