Ulluunerani paaqqinnittarfiit

Paaqqinnittarfiit sulisussaaleqisut

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Soorlu angajoqqaat ulluni makkunani malugisinnaassagaat, Nuummi paaqqinnittarfiit tatineqaqqapput. Paaqqinnittarfiit sulisussaaleqinermit ajornartorsiuteqareersut, sulisut aasaanerani sulinngiffeqarneranni ajornartorsiut sakkortunerusumik malugineqarpoq.

”Sullissineq naammaginartoq piffissami uani tunniussinnaannginnatsigu ajuusaarnarpoq, taamaattorli taamatut inissisimanerput ullut 14-it missaanni qaangiuppata qaangiuunnissaat naatsorsuutigaarput, sulisugut sulinngiffeqarnerminniit uteriarpata”, Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ingerlatsivimmi pisortaq Lone Nukaaraq Møller taama oqarpoq.

Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ingerlatsivik paaqqinnittarfinni perorsaasunik taakkununngalu ikiortinik amerlanerusunik sulisoqarniarnermut suliniutinik ataavartunik suliaqartuarpoq.