Innuttaasunut

Nuummi atuarfittaassaq illoqarfimmut naleqqussagaavoq

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Ilusilersuisartunut pingaartinneqarsimavoq Nuummi atuarfittaassap illoqarfimmut tulluarsagaanissaa, ilutigalugu nutaaliaanissaa siunissamilu allanngortikkuminartuunissaa eqqarsaatigineqarsimalluni.

Atuarfittaassap ilusilersorneqarluni titartaneqarnerani atuarfiup avatangiisai ilusilersuisartuniit eqqarsaatigineqarsimapput. Naak atuarfittaassaq illoqarfiup qeqqaniikkaluartoq, eqqaralaannguani illoqartiterpoq, taakkulu ilusilersuisartunut isumassarsiorfigineqarsimapput.

Taakku pissutigerpiarlugit atuarfittaassaq arlariinnik ”illutaqarpoq”, illorsuartut sanaajunani. Aamma atuarfiup ilaata allanngortiterneqarnissaanut periarfissaqarpoq, atuartut angajulliit nukarliilluunniit pillugit allannguisoqarnissaanik pisariaqartitsisoqassappat.

Aamma atuarfiup silataa illoqarfiup avatangiisaanut tulluarsarneqarsimavoq. Tamanna ilaatigut takuneqarsinnaavoq atuarfiup inissiat tungaanut sammisortaani. Taassumap nalaani atuarfik uumasunik ilusilersukkanik kusassarneqarumaarpoq, uumasut ukiuni untritillini Kalaallit Nunaanni piniartunit piniarneqartarsimasut.

Taamaasilluni Blok 5-imi qalipagarsuup piniartup, inuuniutigisimasani piniagassat qamasinnaanngussallugit.

Pilersaarut malillugu atuarfittaassaq 2024-mi naammasseriarpat atuartut siulliit aallartittussaassapput.