Innuttaasunut

Unioqqutitsilluni isertoqarsimanera isumaginninnermut tunniuttakkat kinguaattoortippai

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Namminersorlutik oqartussat qarasaasiarsorneranut unioqqutitsilluni isertoqarsimanerani pisortat aningaasaqarneq pillugu systemiat ajornartorsiutippaa. Tamanna isumaqarpoq, isumaginninnermi tunniuttakkat tunniunnissaannut kinguaattoortoqarneranik.

Namminersorlutik Oqartussat serveriinut unioqqutitsilluni isertoqarsimanera kinguneraa, pisortat aningaasaqarneq pillugu systemiisa attaviannik nunatsinniit nunattalu avataaniit attaveqaatot matuneqarnerinik.

Tamanna ilaatigut isumaqarpoq, pisortat isumaginninnermi tunniuttagaat tunniunneqarsinnaannginnerinik, tunniunneqartartullu aatsaat attavineqqinnermi tunniunneqartussanngorlutik. Taamaasilluni Suliffeqarnermut Isumaginninnermullu Ingerlatsivik paasissutigereersinnaavaa ikiorsiissutit tamangajalluinnarmik kinguaattoorlutik tunniunneqarumaartut, aamma attaveqaatit aaqqinneqaraluarpata.

Maannakkuugallartoq naluneqarpoq attaveqaatit qaqugu pilersinneqaqqissanersut, taamaattorli ikiorsiissutit tunniunneqarsinnaaleriarpata sukkanerpaaq atorlugu isumaginninnermut tunniunneqartartut tunniunneqarumaarput.