Politikki

Suleqatigiissitap nutaap inuusuttut pinerluuteqartarnerat pinaveersaartinniassavaat

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Kommuneqarfik Sermersuup aamma Kalaallit Nunaanni Politiit Meeqqanut Inuusuttunullu Pinerlutsaaliuinermut Suleqatigiissitaq pilersippaat. Suleqatigiissitami meeqqat inuusuttullu pinerluuteqartartut pillugit suliat amerlinaveersaartinnissaat siunertaavoq.

Nuummi inuusuttut pinerluttartut amerliartortut takuneqarsinnaavoq. Taamaattumik Kommuneqarfik Sermersuup aamma Kalaallit Nunaanni Politiit ”Meeqqanut Inuusuttunullu Pinerlutsaaliuinermut Suleqatigiissitaq” pilersippaat, tassani suleqatigiissitami meeqqat inuusuttunilu pinerluttartut amerliartunnginnissaat saniatigullu allat nutaat pinerluuteqannginnissaat pillugu pinaveersaartitsinerit ingerlanneqassapput.

”Sapinngisamik siusissukkut iliuuseqarnissamut pitsaanerpaamillu ikiorsiinissamut neqerooruteqarnissaq pillugu politiit aamma Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ingerlatsiviup qanimut suleqatigiinnissaat pisariaqarpoq”, Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititami siulittaasoq Avaaraq S. Olsen oqarpoq.

Oqartussaaffeqarfiit taakku marluk, Kommuneqarfik Sermersooq aamma Kalaallit Nunanni Politiit, suleqatigiissitaq atorlugu inuusuttunut, ukiukitsuullutik pinerlussimasunut, tunngatillugu sulianik aalajangersimasunik paasissutissanik avitseqatigiittoqartassaaq kiisalu oqartussaaffeqarfinni taakkunani immikkut suliniutissat aallartinneqartussatut kissaatigineqartut ataqatigiissarneqartassapput ilisimatitsissutigineqarlutillu.

”Kommune Politiillu meeqqat inuusuttullu pinerluttarnerat pinaveersaartinniarlugu suliniuteqarnerat pitsaasumik ineriartortinneqarpat. Una alloriaqqinneruvoq sulinerullu siuariartorteqqinnissaanut ”sakkussaalluarluni”, vicepolitiinspektøri Jan Lambertsen oqarpoq.

Piviusut – Faktaboks

Aaqqissuussaaneq

Styregruppen har det øverste ledelsesmæssige ansvar for forummets virke.

  • Direktør fra Forvaltning for Børn og Familie, Kommuneqarfik Sermersooq
  • Vicepolitiinspektør, Grønlands Politi og
  • Direktør fra Forvaltning for Børn og Skole, Kommuneqarfik Sermersooq

Det Kriminalpræventive Børn- og ungeforummet består af faste repræsentanter og Ad hoc-repræsentanter.
De faste repræsentanter som består af to repræsentanter fra Forvaltning for Børn og Familie og to fra Grønlands Politi, mens Ad-hoc repræsentanter består af relevante faglige personer, skoleleder på barnets skole, Forvaltning for Børn og Skole, institutionsledere på døgninstitutioner og repræsentanter fra Sundhedsvæsenet.