Innuttaasunut

Aasaanerani sunngiffeqarneq, pilersaaruteqarnallu?

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Aasaanerani feria aallarteqaaq, ulluinnarnilu piffissaqangaatsialersimallutit. Taavamita sussavit? Kommuneqarfik Sermersuup Nuummi aasaanerani pilersaarusiai nuannersut uani takukkit.

©Aningaaq R. Carlsen - Visit Greenland
©Aningaaq R. Carlsen – Visit Greenland

Kiisami! Qaammaterpassuit atuarfimmi issiareersimallutit feeria aallartiinnaqaaq! Angerlarluni ilinniagassat nukissaajaatigisariaarullugit, kammalaatillu ilaginissaanut piffissaqangaatsialersimallutit. Sulerinissarsi inissereerpisiuk?

Kommuneqarfik Sermersuup Peqqinnermut Sammisassaqartitsinermullu immikkoortortaqarfia aasaanerani sammisinnaasassinnik katersinikuuvoq. Assersuutigalugu nipilersornermut tunngasumik NIPITUUSA 21-mi pikkorissarsinnaavusi, isikkamik imaluunniit assammik arsarnermut pikkorissarsinnaavusi, iverutiliorneq sammisinnaavarsi, løbehjulinik tricksiliornernik ilinniarsinnaavusi, nuna timaani aasarsioqatigiisinnaavusi allarpassuarnilu periarfissaqarluni.

Perfiarfissat assigiinngitsut uani  Peqqinneq Sammisassaqartitsinerlu pillugit immikkoortortamit aaqqissuussat allattorsimaffiat takusinnaallugillu allatsiffigisinnaavasi.

Qalipaanerit Illorpumi ingerlanneqassapput. Annertunerusunik paasisaqarniaraanni peqataanissamullu nalunaarniaraanni: illorput@sermersooq.gl –mut imaluunniit Oqa./Tlf. 36 63 25 -mut saaffiginnittoqarsinnaavoq.